Nyheter

Nya avsaltningsanläggningen i drift

Idag har vi kört igång den nya avsaltningsanläggningen!
Arbetet har skett enligt tidplan och nu kommer vattnet i våra kranar från den nya anläggningen.
Den kommer att trimmas in under kommande vecka och det återstår även lite arbete kring pumphuset med returledningen.
Om ni har några frågor hör av er till mig.

Hälsningar,
Johan Dahlström

Uppdatering gällande vattnet

Vi har nu åtgärdat pumpen i stora brunnen och den är nu igång igen. Vi kommer köra på stora brunnen över Valborg och 1:a maj – som vanligt var sparsam med vattnet!

Den nya avsaltningsanläggningen har under veckan installerats i pumphuset och bufferttankarna har rengjorts. De planerade anpassningarna med ny intagssil och värmekablar har installerats vid sjövattenintaget. Det återstår lite installationsarbete och vi räknar med att den nya avsaltningsanläggningen kommer köras igång i slutet på nästa vecka om allt går enligt plan.  

Med vänliga hälsningar,
Johan D  

Kallelse arbetslördag 4 maj

Nu är det dags för samtliga medlemmar i samfälligheten att träffas igen för vårens arbetslördag den 4 maj. Det är många saker som ska genomföras, vänligen kom välutrustade med egna arbetshandskar, grensax/seckatör och räfsa till samlingen:
  • Täcknan-gänget börjar redan kl 10 på Ljusterösidan, dit behövs 3-4 personer. Anmäl er via kontaktformuläret på hemsidan
  • Övriga samlas vid midsommarstången på Ålön kl 11 för gemensam genomgång och fördelning mellan olika arbetsstationer. Denna gång kommer vi bl a fortsätta med att hålla efter vägarna från taggbuskar och sly från Källarudden i norr ned till Sydudden i söder, måla Waxholmsbryggan, förbereda midsommarfirandet genom att se över stång mm, transportera rishögar till brasan från Sydudden samt elda brasan på ängen och hög vid Sydudden om vädret tillåter
Vi håller på tills vi blir klara och då blir det sedvanlig korv! Meddela gärna styrelsen om du inte kan delta via kontaktformuläret på hemsidan. Väl mött på lördag så vi kan njuta av vår fina och välskötta ö hela sommaren!


Problem med vattnet

Det är för närvarande problem med vattnet. Pumpen i stora brunnen har gått sönder, vilket innebär att vi nu istället använder den lilla brunnen. 
Var extra sparsam med vattnet!
Vi räknar med att kunna åtgärda felet under kommande vecka.
//Johan D

Hjärtstartare - ska vi ha det på Ålön?

Styrelsen utreder frågan om hjärtstartare på Ålön och har därför försökt formulera för- och nackdelar samt att ge allmän info om hur vi förbereder oss för en akut situation, oavsett vilken.

Allmän information

Fördelar med hjärtstartare
Det är välkänt att man kan återstarta hjärtaktivitet med en hjärtstartare och därmed rädda liv.

Nackdelar med hjärtstartare på Ålön
Det är svårt att få en position som är lätt att nå för alla på ön. Om man larmar 112 kan en helikopter komma mycket snabbt. En helikopter har utrustning och kunskap om hur man hanterar många akuta situationer. Många som är på ön är där ensamma eller i sällskap av endast en annan person. Då ska man inte lämna en skadad/sjuk person för att springa efter en hjärtstartare. Man ska i stället påbörja hjärt-lungräddning omedelbart och larma 112. En hjärtstartare behöver ett serviceavtal för årlig genomgång. Detta kan vara svårt att lösa på Ålön.