Ålöns Samfällighetsförening.

Välkommen!


Här finns information om Ålön, Ålöns Samfällighetsförening och 
tillhörande arbetsgruppers förvaltning av Föreningens anläggningar
på Ålön samt vägen på Ljusterö mellan Väsby Gård och Täcknan. 

Stadgar definierar verksamheten för Föreningen, som drivs av
en styrelse vald på Samfällighetsföreningens årsstämma.

Här till vänster hittar du det du är intresserad av!

(OBS! Alla bilder är klickbara - markera i bilden och klicka så får du upp
till 2 ggr förstoring!)
Försiktighet! Nytt om avloppet!

Våren är på väg, även om vintern håller sig fast ett tag till. En påminnelse till er alla som åker ut till Ålön kommande veckor/helger är att vara försiktiga med vattnet. Under påsken gick det åt mycket stora mängder vatten från brunnarna. Då vi inte har obegränsat med vatten - var försiktiga med det vatten vi har!

Uppdatering gällande avlopp: Vi kommer att arbeta med det "trasiga" avloppet under mitten av nästa vecka (21/4-22/4). Förhoppningsvis så kan vi lösa problemet under dessa dagar. Extra viktigt att avloppet inte används innan dess att vi går ut med ny information.


Vårt vatten!Vi räknar med att sätta igång avsaltningsanläggningen i april/maj beroende på väder och vattentemperatur.


Vi måste vara rädda om vårt vatten. Vi arbetar hela tiden för att vi ska ha en trygg färskvattenförsörjning. Systemet kontrolleras löpande av Föreningens Vattengrupp.

Vi kan inte använda vårt tillverkade vatten till badbassänger eller bevattning. Om vi vill fylla badtunnor ska vi ta upp vatten från sjön. Ska vi vattna gräsmattor och växthus samlar vi regnvatten.

Det vatten vi själva framställer används i våra hus för hygien, matlagning och mycket försiktig vattning.

Avloppsanläggningarna slamtöms regelbundet av Roslagsvatten, står under Kommunens tillsyn och kontrolleras löpande av Föreningens Vattengrupp.


Var rädd om vår väg!


Väghållningen mellan Väsby Gård och Täcknan är en livlina för Ålön, omistbar och mycket känslig för ovarsam körning. Och det blir mycket dyrt när vägen far illa!

Styrelsen vädjar till alla att för egen del och - kanske framför allt - när det gäller anlitade entrepenörer, säga till att vi inte vill ha slitande körning på vägen. Sätt gränsen till 10 km/t! Om bilarna kör i 80 så vinner de inte en minut ens!


Hjärtstartare!

Föreningen har en hjärtstartare i lilla (gamla) pumphuset. Ett skyddsskåp finns på väggens utsida, vid anslagstavlan, så att hjärtstartaren lätt kan nås. För närvarande ligger hjärtstartaren inne i huset. Nyckel till låset hänger vid husknuten till norra väggen.


Ċ
Ålön Samfällighetsförening,
20 apr. 2015 06:39